Søk på adresse, megler eller frisøk
Lukk søk
SON: Murvilla med stort renoverings- og utbedringsbehov. Godkjent utleiedel. Takterrasse med sjøgløtt. Garasje. Tilbaketrukket i blindgate.
Last ned budskjema
Dokumenter
Sponkroken 22 formidles av Krogsveen Moss AS.Husets takterrasse byr på flott utsikt, inkludert gløtt av sjøen i Mossesundet.Utsyn over nabolaget i syd fra takterrassen.Eneboligen har betydelige mangler ved konstruksjonen som må kartlegges fullstendig og utbedres.
Takterrassen og terrassen tilknyttet andre etasje har gode solforhold dagen gjennom.

Gratis verdiestimering

Fyll inn ditt telefonnummer og jeg tar snarling kontakt med deg

Det er utgang til terrassene fra både stuen og kjøkkenet.Utsyn i sydvestlig retning.Utsyn i sydøstlig retning.Plan 2Andre og øverste etasje er viet en sosial sone bestående av stuen og kjøkkenet.En skrånende, til dels høy himling gjør romfølelsen luftig.Vinduer på tre av fire sider slipper inn gode mengder naturlig lys.Kjøkkeninnredning fra Designa medfølger.Oppmuret peisovn må utbedres før bruk.Husets hoveddel omfatter første og andre etasje.Plan 1Hovedentré/hall i første etasje.Soverommene er samlet på én flate i første etasje.Soverommene er gjennomgående av gode størrelser, her ved ett av barnerommene.Soverommene er gjennomgående av gode størrelser, her ved ett av barnerommene.Badet er med dagens innredning tilrettelagt for samtidig bruk.Dusjnisje samt ekstra toalettrom.Stor bod i første etasje, tilknyttet hoveddelen.Vaskerom tilknyttet hoveddelen. Det medfølger et stort antall kvadratmeter parkett.Plan UUnderetasjen inneholder en godkjent, sekundær boenhet.Den sekundære boenhetens romløsning tilsvarer en tre-roms leilighet.Den separate delen har eget inngangsparti på husets østside.Ett av to soverom i sekundær enhet.Ett av to soverom i sekundær enhet.Bad i sekundær enhet.Bad i sekundær enhet.Inngangsparti tilknyttet sekundær enhet.Fasade mot øst og nord.Terrasseplatting på samme plan som sekundær enhet.Fasade mot syd.Huset er oppført i skrånende, høyereliggende terreng.Eiendommen er tilbaketrukket ved enden av gaten og ligger i ytterkant av nabolaget.
0
78
Se store bilder
Prisantydning: 5 000 000,-
Totalpris: 5 000 000,-
Primær rom: 225m²
Boligtype: Enebolig
Eieform: Selveier
Rom: 2 / Soverom: 5
Kort om
"SON: Murvilla med stort renoverings- og utbedringsbehov. Godkjent utleiedel. Takterrasse med sjøgløtt. Garasje. Tilbaketrukket i blindgate."
Likte du annonsen? Del med venner og familie:
MatrikkelGnr.133 Bnr.177 i Vestby kommuneKort oppsummertEneboligen i Sponkroken 22 ble oppført fra 2007 og fikk utstedt ferdigattest av Vestby kommune i 2009. Det er i de seneste årene oppdaget betydelige mangler ved konstruksjonen som må kartlegges fullstendig og utbedres før boligen kan betraktes som beboelig. Det er i dag varierende tilstand på eksisterende overflater og innredninger. Kjøkkeninnredning samt ubenyttet parkett medfølger.

Husets hoveddel omfatter første og andre etasje, mens underetasjen inneholder en godkjent sekundær boenhet med eget kjøkken, bad og to soverom.

Eiendommens plassering i skrånende terreng er noe elevert i forhold til omgivelsene i syd og øst, og medfører fint utsyn samt gløtt av sjøen i Mossesundet fra takterrassen.
 • Arkitekttegnet murvilla ved Son
 • Betydelige renoverings- og utbedringsbehov
 • Godkjent sekundær boenhet i underetasje
 • Utsyn over omgivelsene, sjøgløtt fra takterrasse
 • Attraktiv plassering innerst i blindgate
 • Kort og enkel vei til barne- og ungdomsskole
 • Flere barnehager i nærheten
 • Nær holdeplass for buss til Sonsveien st.
 • I dag kun ca 40 min. videre til Oslo S med toget
 • Gang-/sykkelavstand til sjarmerende Son sentrum, ca 800-900 meter
 • Nærhet til sjøen, turområder og fine badestrender
Ditt nye hjemHuset ble opprinnelig oppført etter tegninger utformet spesielt for denne tomten. Romløsningen omfatter totalt tre plan, hvorav hoveddelen er i første og andre etasje, og er bruksvennlig utformet med tanke på en barnefamilies bruk.

Andre etasje og øverste plan er viet til en delvis åpen sosial sone bestående av stuen og kjøkkenet der en skrånende himling gjør romfølelsen luftig og vinduer i sydveggen ivaretar utsiktsforholdene. Kjøkkeninnredning er i dag ikke montert. Det er i tillegg utgang til terrasse fra både stuen og kjøkkenet. Ute på terrassen er solforholdene gode store deler av dagen.

Første etasje samler blant annet hoveddelens tre soverom, badet og vaskerommet i praktisk nærhet på én og samme flate. Soverommene er gjennomgående av meget gode størrelser som henholdsvis to barnerom og et hovedsoverom. Badet er også av god størrelse og i dag blant annet innredet med duplisert baderomsmøblement som åpner for samtidig bruk av badet.

Den separate boenheten i underetasjen er allerede utstyrt med kjøkkeninnredning med gode oppbevaringsmuligheter, et romslig bad kombinert som vaskerom og to soverom. Denne delen har egen utvendig adkomst på husets østside, distansert fra hovedentréen.Innhold1. etasje: Hall, bod, vaskerom, bad og 3 soverom.
2. etasje: Stue og kjøkken med utgang til terrasse på ca. 40 kvm. Underetasje: Gang, teknisk rom, bad, 2 soverom og stue med kjøkken.Beliggenhet og nærområdetSponkroken 22 er tilbaketrukket ved enden av gaten og ligger i ytterkant av nabolaget som i stor grad består av en blanding veletablert og nyere villabebyggelse. Her er atmosfæren fredfylt og skjermet, likevel er alle Sons fasiliteter lett tilgjengelig og de fleste innenfor gangavstand - deriblant den sjarmerende sentrumskjernen.

For familiens yngste er veien kort og enkel til skoler på barne- og ungdomsstrinn som begge er av nyere årgang og samlokalisert i en utvidet del av nabolaget. Det er trafikksikker skolevei helt frem både til nye Son skole og videre opp til Grevlingen ungdomsskole med idrettsanlegg. Ved ungdomsskolen ligger også slalombakken som er lett tilgjengelig over jordene og yrer av liv så snart forholdene tillater vinterstid. Son har faktisk også sin egen slalomklubb tilknyttet bakken.

Nærområdets bredde av aktivitetstilbud inkluderer for øvrig tennisbaner med innehall for vinterspill som er innenfor få minutters gange samt ridesenter, golfbane, svømmehall, Son Spa med treningssenter samt et aktivt fotball- og håndballmiljø. Soon Seilforening har i tillegg et veletablert maritimt miljø. Innerst i Sonskilen ligger en av de større småbåthavnene på denne siden av fjorden som kan være et godt utgangspunkt for utflukter på fjorden.

Ned til sentrumskjernen sykler du på få strakser, og allerede få tråkk unna gårdsplassen passerer du Son kulturkirke som har hyppige arrangementer for liten og stor året gjennom. Like nedenfor venter Son Spa som også er en hyggelig møteplass i nærmiljøet, samt Sonsstranda er et ypperlig sted for en frisk morgendukkert så vel som solbading på svaberget.

Sentrum av Son er kjent for å være en sommeridyll med sørlandspreg og byr på et godt utvalg restauranter og butikker, og ikke minst et rikt maritimt miljø og flere gallerier og utstillinger av ulike størrelser. Du finner i tillegg et tilbud innenfor helse som lege, tannlege og apotek i sentrumskjernen. Dagligvarene kan du gjerne handle på KIWI Sletta eller REMA1000 like nedenfor som begge er enkle å svinge innom på vei hjem i hverdagen.

Son har en sentral beliggenhet på Østlandet, med den flotte skjærgården rett utenfor og samtidig praktisk pendleavstand til Oslo. Av- og påkjøring til E6 ved Tegnebyholtet er ikke mer enn 4 minutter unna og kjøretiden videre til Oslo er 35 minutter utenom rushtid.

Ved E6 ligger Sonsveien stasjon som etter den pågående utbyggingen av Follobanen vil få redusert reisetid til Oslo S. Til stasjonen kan du enkelt ta 540-bussen på få minutter fra holdeplassen like nedenfor slalombakken. Samme buss har timesavganger mellom Moss bussterminal og Vestby stasjon store deler av dagen.TomtAreal: 763 kvm, Eierform: Eiet tomtParkeringGarasje samt parkering på tomt.ByggemåteHentet fra tilstandsrapport: Bolig oppført med murt grunnmur på antatt sålefundament. Yttervegger oppført i Leca Isoblokk. Pussede overflater. Pulttak oppført i trekonstruksjon. Tak tekket med papptekking.Overflater og innredningGulv: Hovedsakelig fliser og parkett. Innervegger: Hovedsakelig fliser og pussede, malte flater. Himlinger: Hovedsakelig pussede, malte flater.

Kjøkken, hoveddel: Medfølgende, ikke montert.

Kjøkken, sekundær enhet: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og laminerte mørke benkeplater. Nedfelt stålservant med ett-greps blandebatteri. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Ventilator i overskap.

Bad, hoveddel: 2 servantskap med brunsorte fronter, innfelt frostet glass og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Innbygget badekar med veggmontert armatur og hånddusj. Veggmontert klosett. Dusjnisje med hånddusj og svingbar glassdør. Veggmontert klosett.

Bad, sekundær enhet: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og helstøpt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggmontert speil og overbelysning. Dusjhjørne med hånddusj og svingbare glassdører. Gulvmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.OppvarmingElektrisk og ved. Balansert ventilasjon.Vei, vann og avløpOffentlig til privat vei. Offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger ut til offentlig nett.ArealspesifikasjonBruksareal per etasje: Underetasje: 66 kvm.
1. etasje: 101 kvm.
2. etasje: 65 kvm.

Følgende rom inngår i primærromarealet: Underetasje: Entré, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom.
1. etasje: Hall m/trapp, bi-inngang, vaskerom, bad, gang, wc, 3 soverom.
2. etasje:Trapperom, stue/kjøkken.Adgang til utleieEiendommen kan kun leies ut til boligformål. Boligen har utleiemuligheter som oppfyller offentligrettslige krav til utleieenheter utover hoveddelen.ReguleringIht. brev fra Vestby Kommune omfattes eiendommen av reguleringsplan Son ytre område med formål frittliggende småhusbebyggelse vedtatt 10.11.86 med plan nr 76. Eiendommen omfattes også av kommuneplanens arealdel med formål boligbebyggelse, nåværende og LNFR vedtatt 20.04.15.Kommunale avgifterKr.
6.541,- for 2018. Vann og avløp etter forbruk. Renovasjon tilkommer og faktureres direkte fra Movar.LigningsverdiLigningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Ligningsverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 25% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.  For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.EnergiattestSelger har ikke utarbeidet lovpålagt energiattest.TilbehørDet gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.02.12 angående løsøre og tilbehør.DiverseBoligen har ferdigattest utstedt 25.09.09. Følger vedlagt.

Boligen selges på vegne av Protector Forsikring i forbindelse med heving av handel. Selger har aldri bebodd eiendommen. Selger har dermed lite eller ingen kunnskap om boligen foruten rapporter og tilstandsrapport.

Kjøkken og parkett i boligen medfølger boligen, men gis ingen garantier på dette.

Boligen blir ikke ryddig og rengjort.

Interessenter oppfordres til å undersøke boligen grundig før eventuell budgivning, gjerne sammen med sakkyndig.Servitutter/rettigheter fra grunnbokTinglyst erklæring 07.11.70 dagboknr. 6804 vedr. Bestemmelse om bebyggelse. Tinglyst erklæring 30.07.07 dagboknr. 609966 vedr. Bestemmelse om veg/ Best. om vann/kloakkledn. Nabo bruker veien til biloppstillingsplass innerst i veien, da dette tillhører naboens tomt.

Det gjøres oppmerksom på at kjøpers pantedokument vil få prioritet etter tinglyste rettigheter/servitutter. Kjøper aksepterer å overta disse slik de fremgår av de tinglyste dokumenter. For mer informasjon om erklæringer og servitutter på hovedbruket, ta kontakt med megler.Forhold ved boligenFor feil og mangler oppfordres De til grundig gjennomgang av tilstandsrapport datert 09.08.18 som følger vedlagt. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av boligen.

Iht. tilstandsrapport: Verditakst: Kr.
5.000.000,-
Lånetakst: Kr.
4.000.000,-OppgjørKjøpesum, samt omkostninger, skal være inne på meglers klientkonto innen overtagelse.Omkostninger
5 000 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-))
--------------------------------------------------------
137 322,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 137 322,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.OvertagelseEtter avtale med selgerEierskifteforsikringSelger har ikke tegnet eierskifteforsikring.KonsesjonPga eiendommens beliggenhet kreves det egenerklæring om nedsattkonsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon.

Det er en forutsetning for denne handelen at egenerklæring om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og godkjennes av kommunen før overdragelsen. Erklæringen skal vedlegges skjøtet for tinglysning og oppgjøret kan ikke foretas før erklæringen foreligger i signert og godkjent stand.

Dersom konsesjon blir nødvendig er det en forutsetning for nærværende handel at kjøper får innvilget dette. Partene er enig om at et eventuelt konsesjonsgebyr (2 promille av kjøpesum, grunngebyr kr. 750,-) dekkes av kjøper og at overtagelsestidspunktet blir utsatt inntil konsesjonsspørsmålet er avgjort. Om ikke konsesjon gis, heves kontrakten uten ytterligere omkostninger for kjøper.  Kjøper er i så fall kjent med at man ikke vil få refundert konsesjonsgebyret.HvitvaskingslovenEiendomsmegleren er fra
1.1.04 underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer  at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner samt å eventuelt stanse dem. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.Meglerforetak/Ansvarlig meglerBoa Eiendomsmegling Moss AS, Ansvarlig megler: Joachim Kolderup.BudgivningAlle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: boa@boaeiendom.no, SMS til megler eller per fax til megler: 69 20 45 56. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.Salgsvilkår/AS ISEiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.Bakgrunn for salgsoppgavenSalgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger som er gitt av selger, befaring av eiendommen samt innhenting av nødvendige dokumenter og evt. takst.FinansieringBoa Eiendomsmegling har lokalt samarbeid med Handelsbanken. Banken kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos Boa Eiendomsmegling lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Det blir ikke avgitt provisjon mellom samarbeidspartnerne. Se også www.handelsbanken.noBoligkjøperforsikringKjøper du bolig gjennom Boa Eiendomsmegling kan du tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP. Forsikringen tegnes senest ved kontraktssignering. Kontakt gjerne megler for utfyllende informasjon om Boligkjøperforsikring og HELP.CopyrightAll tekst og alle bilder i denne annonse er © BOA Eiendomsmegling og uautorisert kopiering eller gjenbruk er ikke tillatt.Vedlegg- Tilstandsrapportt, datert: 09.08.18
- Grunnboksutskrift, datert: 31.05.18
- Reguleringsbestemmelser
- Arealbekreftelse, datert: 07.06.18
- Kommunal tilknytning(vann og avløp), datert: 07.06.18
- Eiendomsopplysninger, datert: 07.06.18
- Grunnkart
- Kommunale avgifter, datert: 07.06.18
- Ferdigattest, datert: 25.09.09
- Tinglyst erklæring 07.11.70 dagboknr. 6804 vedr. Bestemmelse om bebyggelse.
- Tinglyst erklæring 30.07.07 dagboknr. 609966 vedr. Bestemmelse om veg/ Best. om  vann/kloakkledn.
Se prospekt
Moss, 1555 Sponkroken 22
1555, Sponkroken 22
Last ned dokumenter
Her finner du en oversikt over alle viktige dokumenter som man må ha i en budgivning
Last ned alle dokumenter som ZIP Tilstandsrapport.pdf Budskjema.pdf Faktaopplysninger Sponkroken 22.pdf Opplysninger fra kommunen.pdf
Kontaktskjema
Lurer du på noe? Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så fort så mulig.
Sponkroken 22
1/38
Lukk
0