Søk på adresse, megler eller frisøk
Lukk søk
LOFTSLEILIGHET PÅ TØYEN: Stor 4-roms over 2 plan med vinterhage og takterrasse. Fin utsikt og flotte lysforhold.
Gi bud
Vedlegg til salgsoppgaven
Jens Bjelkes gate 81 A er presentert av Boa Eiendom ved Frode Briskeby.Leilligheten strekker seg over 2 etasjer i 4. og 5. etasje i en klassisk bygård på Tøyen.Sameiet har en vakker og pent opparbeidet bakgård som brukes mye av både de voksne og barna i gården.En god opplevelse av lys og luft går igjen i hele leiligheten, og kanskje særlig i den store åpne loftstuen.
En usjenert og luftig takterrasse gjør loftsetasjen komplett.

Gratis verdiestimering

Fyll inn ditt telefonnummer og jeg tar snarling kontakt med deg

Her er det meget gode solforhold og nydelig utsikt utover byens tak.Det er flott utsikt utover Oslos tak og du kan følge vekslende vær som kommer inn over byen.Entréen ligger i 4. etg. og har en innebygget garderobe for yttertøy.Her er også trappen opp til øverste etasje. To høye fløydører med glass leder inn til kjøkkenet og dagligstuen.Kjøkkenet og dagligstuen er et stort sosialt rom med en rekke på hele 5 vinduer som slipper inn lys.01.FasadeDagligstuen egner seg ypperlig for større sammenkomster. Det er plass for bordsetning med hele 20 personer uten at trengsel oppstår.Alle vinduene har fin utsikt ned mot gatelivet.Med fyr i peisovnen får du følge av lun stemning på kjølige dager, det er i tillegg varmekabler på kjøkkenet som gjør gulvet varmt og deilig.01.FasadeKjøkkenet ble skiftet i 2014 og er fra HTH.Det er helintegrerte hvitevarer fra kvalitetsleverandøren Miele.Gulvet i kjøkkensonen er belagt med fliser i historisk mønster med varmekabler under.En praktisk detalj er også det integrerte strykebrettet som er svært enkelt å ta frem og pakke bort.01.FasadeSpiseplassen oppleves som svært luftig grunnet mange store vinduer, god takhøyde og rikelig med plass omkring bordet.Badet ligger i 4. etasje, i nær tilknytning til kjøkken og soverom.Badet er av generøs størrelse og har flere innfelte veggspeil som utvider romfølelsen ytterligere.Soverommene er samlet på nedre plan, har vinduer mot den stille bakhagen og du kan våkne til kvitring fra småfuglene i hagen.Fra hovedsoverommet er det utgang til vinterhagen.På vår- og høstdager når været er akkurat litt for kjølig til å sitte utendørs, er vinterhagen nede et ypperlig alternativ.Også fra vinterhagen er det fin utsikt.Begge soverommene er av gode størrelser.I øverste etasje er det en stor åpen loftsstue.Med peis, synlige bjelker, takvinduer og fin utsikt har rommet en fantastisk atmosfære.Her kan du nyte koselige kvelder foran peis. Et pluss er det også at rommet er helt fritt for innsyn.Store skyvedører gjør at utsikten kan nytes også inne fra loftstuen.Ute på takterrassen sitter du god skjermet for innsyn, har flotte solforhold store deler av dagen og kvelden og kan nyte deilig utsikt.Utsikt fra takterrasse.Overlyset fra takvinduene gir rommet en fin naturlig belysning.Hemsen kan fungere som ekstra sengeplass eller oppbevaringsplass.Loftstuens store størrelse gir plass for flere møbleringsmuligheter; kontorplass, lesekrok, bibliotek, etc.Planskisse 4. etg.Planskisse 5. etg.Oversiktsbilde av bakgården.Bakgården er pent anlagt med stor gressplen til lek og moro, flere sittegrupper og pen beplantning.Et bakgårdslag mellom de 5 gårdene rundt bakhagen ble etablert i 2018 og har til hensikt å drifte og ivareta bakhagen som er til felles bruk for beboerne i alle gårdene.Gården sett fra bakhagen.
5
225
Se store bilder
Prisantydning: 7 000 000,-
Totalpris: 7 027 533,-
Primær rom: 107m²
Boligtype: Leilighet
Eieform: Eierseksjon
Rom: 2 / Soverom: 2
Komplett salgsoppgave
AdresseJens Bjelkes gate 81AMatrikkelGnr.231 Bnr.224 Snr.9 Orgnr.988035416 i Oslo kommuneKort oppsummertJens Bjelkes gate 81A er en to-etasjes toppleilighet med en sjarmerende atmosfære og en spennende romløsning som inkluderer et stort familiekjøkken med klassisk preg, en stor luftig loftsetasje, 2 peisovner og mange og store vinduer som gir gode lysforhold. Et stort pluss er at det også er både vinterhage og en privat, solrik takterrasse med fin utsikt.

Gården har en svært sentral plassering midt mellom Kampen, Grønland og aktuelle Tøyen med en rekke nye spise- og samlingssteder. I nærområdet finner du mange store parkområder, i tillegg er det kort vei å rusle ned til den nye Fjordbyen og sentrums rike tilbud av shoppingmuligheter.

Det er meget gode kollektivforbindelser i nærområdet; 20-bussen går like utenfor og til T-banestasjonen på Tøyen, med alle fem linjer, går du på kun seks minutter.

En rekke store vinduer og plassering i høyden av fjerde og femte etasje gjør lysforholdene meget gode og gir gode utsiktsforhold fra takterrassen, og også fra oppover og nedover Kjølberggata fra rekken med hele fem høyreiste vinduer i kjøkkenet og spisestuen.

Sameiet er veldrevet og har et aktivt styre som blant annet jobber proaktivt med bygningsmessig vedlikehold. Gården er gjennom de seneste 8 årene oppgradert med blant annet nytt brannvarslingsanlegg, nye branndører til loft, nye takvinduer i 2014 og ny taktekking i 2018. I tillegg ble oppgangene pusset opp i 2017 og alle innvendige rør spylt og kontrollert i 2015.

Et bakgårdslag mellom de 5 gårdene rundt bakhagen ble etablert i 2018 og har til hensikt å drifte og ivareta bakhagen som er til felles bruk for beboerne i alle gårdene.
  • Særegen 4-roms over 2 etasjer sentralt på Tøyen
  • Både innglasset vinterhage og solrik takterrasse med utsikt
  • Gjennomgående store, lyse og luftige rom
  • Stort familiekjøkken med peisovn, stor spiseplass og nyere, stor kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
  • Skjermet og velstelt felles bakgård
  • Rikt uteliv med spennende etablissementer i nærområdet
  • Noen av byens fineste parkområder like i nærheten
  • Enkel tilgang til kollektive transportmidler som buss og T-bane
  • Med bil kun tre minutter til både Operatunnellen og Ring 3
Ditt nye hjemLeiligheten har både særpreg og sjarm fremmet av spennende vinkler i rom og himlinger, synlige takbjelker, to peisovner, gode lys- og utsiktsforhold og en annerledes romløsning over to plan som inkluderer store sosiale rom i begge etasjer.

På nedre plan er stuen og kjøkkenet samlet i en åpen løsning som fyller rollen som både kjøkken og dagligstue og egner seg ypperlig for større sammenkomster. Her er det erfaringsmessig plass for bordsetning med hele 20 personer uten at trengsel oppstår, og den åpne løsningen mot kjøkkenet gjør det samtidig mulig å holde praten gående med de rundt bordet mens du forbereder maten eller rydder av. Med fyr i peisovnen får du følge av lun stemning på kjølige dager, det er i tillegg varmekabler som gjør gulvet varmt og deilig. Hele fem høye krysspostvinduer slipper masse naturlig lys inn fra tre ulike vinkler og byr på utsyn mot gatelivet nedenfor og de klassiske bygården oppover mot Kampen. Høyden av fjerde etasje innebærer god distanse til bakkenivået og lyder fra gaten.

Dagens eiere har hatt mye glede av kjøkkenet som er av ny årgang, innholdsrikt og har samtlige hvitevarer helintegrert - deriblant et eget vinskap. Her er det rikelig med arbeidsflater på benkene og god plass til utstyret du trenger i hverdagen, samt litt til. Legg for øvrig merke til at gulvet i kjøkkensonen er belagt med fliser i historisk mønster, en robust og hardfør overflate som godt tåler litt nedfall fra kjøkkenbenken. Og at det er varmekabler under flisene. En praktisk detalj er også det integrerte strykebrettet som er svært enkelt å ta frem og pakke bort, og byr på fin utsikt mens skjortene strykes.

Ytterligere en sosial sone finner du på øvre plan, som i sin helhet består av en stor, gjennomgående loftstue med mange og allsidige bruksmuligheter, blant annet som TV-stue, bibliotek eller et gjesterom om du møblerer med en sovesofa. Stuen oppleves voluminøs siden himlingene følger yttertaket helt opp til full mønehøyde, men har likevel en intim atmosfære og kan med enkle grep gjøres ekstra stemningsfylt om du tenner opp i peisovnen. Legg også merke til hemsen som representerer en soveplass ekstra, eller stor lagringsplass. To innfelte takvinduer fra 2014 slipper ned overlys fra nordsiden, mens store glassflater bokstavelig talt åpner stuen mot sydvest og gir tilgang til leilighetens private terrasse.

Ute på terrassen kan du i sommermånedene få med deg solens gang fra morgen til sen kveld samtidig som du sitter i svært skjermede omgivelser uten direkte innsyn. Siden du her sitter høyt over bakkenivået, får du følge av fint utsyn over hustakene og siktlinje mot de grønne åsene i marka i vest.

På vår- og høstdager når været er akkurat litt for kjølig til å sitte utendørs, er i vinterhagen nede et ypperlig alternativ og har innglassing som fortsatt gir deg følelsen av å sitte ute. Vinterhagen har fint utsyn over den grønne bakhagen og utgang fra det største av leilighetens to soverom som gjør det mulig å sove med døren på gløtt året gjennom. I den varme årstiden våkner du her til kvitring fra småfuglene i hagen.

Soverommene er samlet på nedre plan, har vindu mot den skjermede og stille bakhagen, er av gode størrelser og dermed velfungerende som henholdsvis et barnerom og et hovedsoverom. Sistnevnte er utstyrt med en åpen garderobeinnredning som lar deg oppbevare klær og tilbehør oversiktlig og har veggflater av hvitmalt murstein som fremmer en rustikk atmosfære. Himlingen er vel så høy som i stuen og setter sitt positive preg på romfølelsen.

Fra begge soverom er det kun få skritt over til badet på motsatt side av gangen som er modernisert i tidligere år og har fliser på gulv og vegger. Badet er av generøs størrelse og har flere innfelte veggspeil som utvider romfølelsen ytterligere. Servantskapet er av eldre årgang, men romslig med god hylleplass og nisje til vaskemaskinen. Et veggmontert høyskap og dusjkabinettet er imidlertid av nyere årgang.EierbrøkSeksjonsbrøk: 124/1008 Innhold4. etasje: Entré/gang, bad, 2 soverom og stue med kjøkken.
5. etasje: Stue med hems og utgang til terrasse.Beliggenhet og nærområdetLeiligheten har en sentral beliggenhet i veletablerte omgivelser midt mellom Tøyen, Kampen og Grønland. Herfra er veien kort til et pulserende byliv med mange kulturelle aktiviteter, og best av alt er gangavstand til alle byens fasiliteter.

Området er levende og har hatt stor positiv utvikling gjennom de seneste årene. I gården råder godt naboskap hvor beboerne tar vare på hverandre og bidrar til et trygt, vennlig miljø.

Dagligvarene kan du handle enkelt i de mange dagligvareforretningene i området, eller en av de mange små lokale matforretningene i området. Vareutvalget innen frukt, grønt og kjøttvarer er imponerende, både i kvalitet og pris.

Tar du turen opp til fornyede Tøyen Torg finner du noen av byens for tiden hippeste spise- og utesteder, deriblant Postkontoret og Human Mote, Gurken og Bar Brutus samt Siste Sang Bryggeri.

Verdt å besøke er også Kampen som ofte beskrives som en liten idyllisk oase midt i byen. Her finnes koselige gater, sjarmerende småhus og deilige parker som er med på å skape en atmosfære mange har forelsket seg i. Underveis kan du stoppe innom den hyggelige kafeen Det Grønne Kjøkken som ligger like om hjørnet og serverer både økologisk frokost, lunch og tidlig middag. Her får du også ferskt bakverk til kaffen som kan inntas ute i paviljongen sommerstid. På Kampen Bistro komponeres en ny meny hver dag og matstilen varierer avhengig av hvilken kokk som står på kjøkkenet. Husmannskosten står likevel i fokus.

Rekreasjonsmulighetene er også mange; Klosterenga er den nærmeste parken, i tillegg til Kampen Park, Tøyenparken og Botanisk hage som  grenser til hverandre og gir deg store, flotte grøntområder for gå- eller løpeturer. Tøyenparken har Tøyenbadet, sol til 23.00 og Øyafestivalen, mens Kampen park har vannspeil og nydelig utsikt utover byen. Det kommende Tøyen-løftet vil bidra til å øke parkområdenes attraktivitet ytterligere.

Nærheten til Tøyen T-banestasjon med alle fem linjer, få minutters gange til både bussterminalen og jernbanestasjonen med Flytoget gjør beliggenheten spesielt gunstig og til et meget sentralt utgangspunkt. Herfra spaserer du inn til Oslo sentrum og den nye bydelen i Bjørvika på 10 minutter og til Grünerløkka på cirka 15 minutter. Den nye Fjordbyen like nedenfor er også i ferd med å bli et tungt kultursentrum med Operaen, det kommende Deichmanske Hovedbibliotek og Munch-museet.TomtAreal: 377 kvm, Eierform: FellestomtParkeringGateparkering etter stedets regler.ByggemåteHentet fra tilstandsrapport: Bygård i mur- og trekonstruksjoner. Såler, antar fundamentert til faste masser eller tømmerflåte. Grunnmur av teglstein. Yttervegger i hulmurkonstruksjoner som utvendig er pusset og malt. Vinduer og balkong-/terrassedør med isolerglass. Entredører med brann- og lydklassifisering. Trebjelkelag som etasjeskillere. Saltak i trekonstruksjon som trolig er tekket med betongstein. Støpejernstrapper med vinylbelegg og malte vegger i oppgang. 1 soverom har utgang til innglasset balkong med gulvareal på 6½ kvm. Fra loftstuen er det utgang til terrasse på ca 8 kvm., tremmegulv.Overflater og innredningGulv: Fliser på bad og kjøkken, for øvrig trebord og parkett. Innervegger: Fliser på bad, malt mur og glatte malte flater. Himlinger: Glatte malte flater.

Kjøkken: Skapinnredning med laminerte glatte fronter i hvit høyglans, frostet glass og heltre benkeplater. Nedfelt stålservant med ett-greps blandebatteri. Innbygget platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, vinskap og kjøleskap med fryser. Veggmontert ventilator i stål.

Bad: Servantskap med hvitmalte fronter i heltre, sortmalte benkeplater i heltre og porselensservant med ett-greps blandebatteri. Innfelte veggspeil. Sideskap med laminert glatt front i hvit høyglans. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.OppvarmingVarmekabler i flislagt kjøkkengulv og i ca. halve badegulvet, 2 panelovner. Peisovn i stuen. Peisovn i loftstuen.Vei, vann og avløpOffentlig vei, offentlig vann, offentlig kloakk. Det er private stikkledninger ut til offentlig nett.ArealspesifikasjonBruksareal per etasje:
5. etasje: 38 kvm.
4. etasje: 72 kvm. Innglasset balkong: 8 kvm.

Følgende rom inngår i primærromarealet:
5. etasje: Loftstue m/stige til hems
4. etasje: Entre/gang, bad, 2 soverom, stue/kjøkken.Adgang til utleieErverver av seksjon og leietaker av bruksenheten må meldes styret for godkjennelse. Godkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Som saklig grunn regnes blant annet at eiendommen skal benyttes til forretningsmessig utleie.ReguleringEiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger se vedlagte reguleringskart med bestemmelser. Eller kontakt megler.

Eiendommen omfattes av kommunedelplan KDP-17

Bygningen er vernet som kulturminne/kommunalt listeført (tidligere Gul liste fra Byantikvaren i Oslo).Kommunale avgifterKommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Bystyret har vedtatt at boliger og fritidsboliger får ett bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner i 2018. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er tre promille av dette beløpet.Felleskostnader inkludererFelleskostnader pr. 19.09.2018 er kr. 4 166,- pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer kabel-TV, kommunale avgifter, bygningsforsikring, trappevask, drift og vedlikehold av fellesanlegg, i følge brev fra forretningsfører, som dekker blant annet: forsikring av bygg, utvendig vedlikehold, kommunale avgifter, renter fellesgjeld og kabel-TV.

Felleskostnadene svinger i takt med renteendringer, kommunale avgifter, med mer.FellesgjeldAndel fellesgjeld er kr. 27 533,- i følge forretningsfører.

Sameiet har annuitetslån hos DNB (1212.80.64727)
Opprinnelig lånebeløp kr. 370 000,-
12 terminer per år Rente: 4,200 % Innfrielsesdato: 01.04.2023
Til rest pr. 01.08.2018 kr. 212 933,-FellesformueKr. 28 830,- iht. brev fra forretningsfører.LigningsverdiLikningsverdi for inntektsåret 2016: Som primærbolig: kr. 1 395 132,-
Som sekundærbolig: kr. 4 464 422,-ForsikringForsikret i IF Skadeforsikring, med polisenummer: SP1578244.1.3. Betales gjennom felleskostnader.

Seksjonseier må selv tegne innboforsikring.Husordensregler/Vedtekter/Regnskap/BudsjettRegnskap/budsjett, vedtekter/husordensregler, innkalling/referat fra generalforsamling i sameiet er innhentet og følger vedlagt.EnergiattestSelger har utarbeidet energiattest, boligen har oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter GTilbehørDet gjøres oppmerksom på liste vedr. tilbehør og løsøre fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.02.2012. Følger vedlagt.

Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger boligen.

Medfølger ikke:
- Lamper på kjøkken, stue nede, soverommene og to stk. lamper montert i vegg på loftet i femte etasje.
- Lerret montert på bjelke i femte etasje (loft).DiverseBoligen har ferdigattest utstedt 1900. Følger vedlagt.

Interessenter oppfordres til å undersøke boligen godt før eventuell budgivning, gjerne sammen med sakkyndig.

Sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til folketrygdens grunnbeløp.

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. lov om eierseksjoner § 22.

Erverver av seksjon må meldes styret for godkjennelse. Godkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Sameiet har en standard avtale med Get som inkluder den alminnelige kanalpakken og den minste internetthastigen.

Årlig strømutgifter er ca. kr.
8.000,- per år.

Eiendommen sokner til Tøyen skole og Jordal skole. Skolegrensene er veiledende og revideres av Utdanningsetaten hver høst.Servitutter/rettigheter fra grunnbokDet gjøres oppmerksom på at kjøpers pantedokument vil få prioritet etter tinglyste rettigheter/servitutter. Kjøper aksepterer å overta disse slik de fremgår av de tinglyste dokumenter. For mer informasjon om erklæringer og servitutter på hovedbruket, ta kontakt med megler.

Grunndata: ________________________________________ 1988/9461-2/105 SEKSJONERING TINGLYST 08.02.1988 SNR: 9
FORMÅL: Bolig SAMEIEBRØK: 124/1008
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 11 SEKSJONER For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer: ________________________________________ Rettigheter på 0301-231/13/0/1-3 i eiendomsrett 1988/48795-1/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 21.07.1988 OVERFØRT FRA: 0301-231/13
RETIGHETSHAVER:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:3 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:14 Snr:1 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:14 Snr:2 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:15 Snr:1 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:15 Snr:2 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:15 Snr:3 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:15 Snr:4 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:15 Snr:5 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:15 Snr:6 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:15 Snr:7 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:15 Snr:8 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:15 Snr:9 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:16 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:204 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:206 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:208 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:209 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:210 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:211 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:1 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:2 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:3 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:4 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:5 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:6 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:7 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:8 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:9 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:10 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:222 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:1 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:2 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:3 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:4 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:5 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:6 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:7 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:8 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:9 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:10 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:11 Bestemmelse om bruksrett Bestemmelse om benyttelse Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

OVERFØRT FRA: 0301-231/13
Gjelder denne registerenheten med flere Rettigheter på 0301-231/211 i eiendomsrett 1987/16652-1/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 12.03.1987 RETIGHETSHAVER:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:210 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:1 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:2 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:3 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:4 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:5 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:6 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:7 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:8 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:9 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:212 Snr:10 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:222 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:1 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:2 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:3 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:4 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:5 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:6 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:7 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:8 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:9 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:10 :Knr:0301 Gnr:231 Bnr:224 Snr:11 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunenForhold ved boligenFor feil og mangler oppfordres De til grundig gjennomgang av eiers egenoppgave datert 24.09.2018 og tilstandsrapport datert 03.10.2018 som følger vedlagt. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av boligen.

Iht. selgers egenerklæringsskjema:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet bad/våtrom, f.eks. sprekk i fliser, feil eller lekkasje ved sluk, membran/tettesjikt eller andre steder? Ja - Redegjør for dette: Tre sprukne fliser og fugemasse rundt to av dem. Fugene har vi tettet selv ved hjelp av fugemasse. Enkelte øvrige steder på gulvet i badet der fugemassen mellom flisene er noe sprukket opp. Da vi kjøpte leiligheten i 2009 var det ikke installert dusjkabinett. I takstrapporten utarbeidet i forbindelse med salget den gang ble det opplyst at det var målt svake fuktverdier i dusjområdet og at man anbefalte installasjon av dusjkabinett. Det gjorde vi umiddelbart etter at vi kjøpte leiligheten. Etter den gang har det nok tørket en del opp i fuger mellom fliser i dusjområdet slik at det ikke kan dusjes uten dusjkabinett. Badet er av eldre dato - vi antar fra slutten av 1980-tallet, begynnelsen av 1990-tallet. Vi har ved ett tilfelle, i 2014, hatt en lekkasje fra vårt bad til leiligheten under. Det skjedde pga tett sluk og at vann kom gjennom de sprukne flisene. Ingen skade i vår leilighet. Mindre skade i leiligheten under som ble utbedret av Sameiets forsikringsselskap.

1.1. Kjenner du til om det er utført arbeid eller oppussing på bad/våtrom siste 10 år? Ja - Redegjør for dette: Installert dusjkabinett. Vi har selv tettet rundt to sprukne fliser med fugemasse. Det er montert et nytt skap (hvitt ved siden av dusjkabinettet), lagt ny benkeplate over vaskemaskin og laget nye hyller over vaskemaskin. Dør og lister er malt.

1.2. Er arbeidet utført av faglært? Ja - Redegjør for hva som ble gjort, av hvem, og når: Dusjkabinett ble installert av Rør og Kjøkken AS i 2009. Skapet ble montert av samme firma noen år senere. Benkeplater og hyller er laget og montert av Sean Cestone i Finsnekkeren. Malearbeider er utført av Malerfirmaet Bull Enger AS.

1.3. Foreligger det dokumentasjon på disse arbeidene? Ja - Redegjør for dette: Har kvitteringer og fakturaer for alt utført arbeid.

1.4. Er arbeidet utført ved egeninnsats/vennetjeneste eller av ufaglærte? Nei - Kommentarer: Med unntak av de tre sprukne flisene som vi har tettet selv med fugemasse.

3. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i kjelleren/underetasje/krypkjeller/garasje? Ja - Redegjør for dette: Det har vært noe fuktig i Sameiets kjeller, noe som ikke er uvanlig for en så gammel bygård. I 2011 ble det installert fem elektriske vifter i kjelleren for å bedre utluftingen. Det har fungert godt og det har siden vært god luft og ikke problemer med fukt i kjelleren - så langt vi kan bedømme. Prosjekt Murbyen Oslo var, etter forespørsel fra Sameiet, på befaring i Sameiet høsten 2017 og meldte da tilbake at kjelleren var i god stand med ett mindre unntak: Det ble observert noe fukt rundt en pipe som ikke var i bruk. Man mente dette kunne utbedres ved å tette igjen pipen fra taket, noe som ble gjort sommeren 2018 i forbindelse med renovering og utskifting av deler av Sameiets tak.

3.1. Kjenner du til om det er utført arbeid med drenering/fuktsikring siste 10 år? Nei - Kommentarer: Ikke på Sameiets egne arealer, utover det som er forklart i forrige punkt. Vi har imidlertid totalrenovert (i 2015) vår terrasse i femte etasje og i den forbindelse lagt membran og sørget for ny fuktsikring.

4. Kjenner du til om det er/har vært setningsskader/skjevheter på boligen/eiendommen, f.eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja - Redegjør for dette: Det er noen mindre riss i muren til Sameiets bygg som er synlig utenfra. Prosjekt Murbyen Oslo mente høsten 2017 at det ikke var noen grunn til å gjøre noe med dette nå.

5. Kjenner du til om det er/har vært skadedyr i boligen, f.eks rotter, mus, maur, insekter eller lignende? Ja - Redegjør for dette: Vi har hørt at det ved et tilfelle forut for at vi kjøpte leiligheten var rotter i kjelleren. Det ble utbedret av skadedyrkontroll i tillegg til at åpne hull og rør ble tettet igjen. Vi har ikke observert eller hørt om skadedyr i vår tid i Sameiet.

6. Kjenner du til om det er/har vært sopp, også svertesopp, råteskader eller fukt i boligen? Ja - Redegjør for dette: Da vi kjøpte leiligheten ble det målt svak fukt ved dusjområdet på badet og det ble anbefalt av takstmann å installere dusjkabinett - noe vi gjorde. Har hørt at det rett før vi kjøpte var noe mindre sopp på ett sted i kjelleren - som ble utbedret av Mycoteam. Dette var noe av bakgrunnen til at Sameiet fikk installert elektriske vifter for å bedre luftingen i kjelleren. Sameiet har også rettet oppmerksomhet mot hvordan det lagres og oppbevares i kjelleren, for eksempel slik at det ikke skal lagres direkte på gulv, i papp osv, noe som kan bidra til en fuktig kjeller. Vi har i vår tid i Sameiet ikke observert noen problemer med sopp, råte eller fukt.

7. Kjenner du til om det er/har vært utettheter på tak/fasade/terrasse/garasje? Ja - Redegjør for dette: I 2015 var det lekkasje fra vår terrasse i femte etasje og ned til fjerde etasje forårsaket av en utett sluk på terrassen. Vi renoverte da terrassen fullstendig og la herunder ny membran og ny sluk. Skaden på underliggende rom ble også utbedret.

7.1. Kjenner du til om det er utført arbeid på terrasse / garasje / tak / fasade siste 10 år? Ja - Redegjør for dette: Ad terrasse - se forrige punkt. Taket inn mot bakgården ble skiftet av Sameiet sommeren 2018. I samme forbindelse ble alle piper inn mot bakgården sjekket og utbedret.

7.2. Er arbeidet utført av faglært? Ja - Redegjør for hva som ble gjort, av hvem, og når: Terrassen ble totalrenovert av Flate Tak AS i 2015. Taket inn mot bakgården ble skiftet og renovert av Nortekk AS sommeren 2018.

8.2. Kjenner du til om elektriske arbeider/elektrisk anlegg i boligen er utført av en godkjent elektroinstallatør? Ja - Spesifiser firma eller andre kjente punkter: Vi har i vår tid i leiligheten fått utført en rekke mindre elektriske arbeider, slik som installasjon av nye stikkontakter og legging av varmekabler på kjøkkenet. Alle arbeider er utført av V-El Installasjon AS.

8.4. Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av el-anlegget? Ja - Kommentarer: V-El installasjon AS hadde en fullstendig sjekk av det elektriske anlegget i 2015. Ingen merknader. Det ble også gjennomført en sjekk i regi av Sameiet i 2016, i forbindelse med reforhandling av forsikringsavtale. Heller ikke da noen merknader.

9. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja - Redegjør for dette: Vi har ved ett tilfelle hatt en tett sluk på badet. Det førte til en mindre lekkasje til leiligheten under via utette fliser på vårt bad. Ingen skade hos oss. Skaden i leiligheten under ble utbedret av Sameiets forsikringsselskap.

9.1. Kjenner du til om det er utført arbeid/kontroll av vann/avløp siste 10 år? Ja - Redegjør for dette: Det ble gjennomført kontroll og spyling av Sameiets røranlegg sommeren 2015.

9.2. Er arbeidet utført av faglært? Ja - Redegjør for hva som ble gjort, av hvem, og når: Spyling og kontroll av Sameiets røranlegg, også mellom og fra alle leiligheter. Utført av TT-Teknikk AS.

11. Kjenner du til om det er foretatt endringer i boligen som avviker fra de opprinnelige plantegningene, f.eks. innredet kjeller, loft, bod, tilbygg/påbygg e.l.? Ja - Redegjør for dette: Deler av loftet ble ombygget til leiligheter i forbindelse med nyetablering og reseksjonering av Sameiet på begynnelsen av 1990-tallet. I den forbindelse ble også femte etasje (loftdelen) inkl. terrasse som tilhører denne leiligheten utbygget. Sameiet har to øvrige loftsleiligheter som ble etablert/utbygget til samme tidspunkt.

11.1. Er dette godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja - Redegjør for dette: Se forrige punkt.

18. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold ved eiendommen (for eksempel vedlikeholdsbehov) som kan medføre økt husleie / økte fellesutgifter? Ja - Redegjør for dette: Sameiet vurderer å renovere/skifte ut den andre delen av taket - den som vender ut mot gaten. Det er ikke noe som tyder på at det er et akutt behov. Det er en del av en alminnelig vedlikeholdsplan i Sameiet. Antar det kan skje i løpet av 2-3 år. Kostnaden på denne seksjonen for å renovere/skifte ut taket inn mot bakgården var cirka kr. 40.000. Sameiet har de siste årene foretatt slike (noe større) utbedringer ved ekstraordinære sameieinnbetalinger, ikke gjennom en generell økning av fellesutgiftene. På noe lengre sikt - cirka 10-15 år - kan det bli tale om år renovere fasaden mer helhetlig.

Iht. tilstandsrapport: Det er ikke montert rekkverk ved hemsen. Det er riss i 3 sokkelfliser ved duskabinettet. Badet ble flissatt i regi av tidligere eier på midten av 90-tallet. Baderommets konstruksjon/ oppbygging er ikke kjent og det antas at den er enklere enn dagens krav og metoder for utførelse. Himlingene synes ok - ingen observerbare skader, bort sett fra synlig riss i plateskjøte i soverom som har utgang til innglasset balkong.OppgjørKjøpesum, samt omkostninger, skal være inne på meglers klientkonto innen overtagelse.Omkostninger
7 000 000,- (Prisantydning)
27 533,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 027 533,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
Omkostninger
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
171 920,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
185 892,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 213 425,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.OvertagelseEtter avtale med selgerEierskifteforsikringSelger har tegnet eierskifteforsikring. Vedlagt følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter bør sette seg inn i dette før budgivning.KonsesjonDet er ikke konsesjon på eiendommen.HvitvaskingslovenEiendomsmegleren er fra
1.1.04 underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner samt å eventuelt stanse dem. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.Meglerforetak/Ansvarlig meglerBoa Eiendomsmegling Nordstrand AS, org.nr: 994524941
Kongsveien 91, 1177 Oslo Ansvarlig megler: Frode BriskebyBudgivningAlle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: boa@boaeiendom.no, SMS til megler eller per fax til megler: 22 11 60 01. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.Salgsvilkår/AS ISEiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.Bakgrunn for salgsoppgavenSalgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger som er gitt av selger, befaring av eiendommen samt innhenting av nødvendige dokumenter og evt. takst.BoligkjøperforsikringKjøper du bolig gjennom Boa Eiendomsmegling kan du tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP. Forsikringen tegnes senest ved kontraktssignering. Kontakt gjerne megler for utfyllende informasjon om Boligkjøperforsikring og HELP.CopyrightAll tekst og alle bilder i denne annonse er © BOA Eiendomsmegling og uautorisert kopiering eller gjenbruk er ikke tillatt.VedleggTilstandsrapport Egenerklæring Grunnboksutskrift Seksjonering Opplysninger fra forretningsfører Vedtekter og Husordensregler Årsmøte for år 2017
Protokoll Reguleringsbestemmelser Arealbekreftelse med målebrev Ferdigattest Ligningsverdi Energiattest Info. vedrørende tilbehør og løsøre Dokumentasjon av budgivning ved salg av eiendom
Se prospekt
Oslo, 0652 Jens Bjelkes gate 81A
0652, Jens Bjelkes gate 81A
Kontaktskjema
Lurer du på noe? Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så fort så mulig.
Jens Bjelkes gate 81A
1/43
Lukk
5